De Nederlandse vlag in de tweede kamer

De NEDERLANDSE vlag in de tweede kamer?

https://nos.nl/l/2201038

Gaan we dan toch langzaam Amerika achterna? Dat bij elke politieke briefing straks naast de minister president de nationale vlag wappert? Het grote voorbeeld Amerika, waar in bijna elke oorlogsfilm, actiefilm, zelfs in de meeste romantische film de Amerikaanse vlag even in beeld moet worden gebracht. En vrijwel elk politicus een Amerikaans vlaggetje op zijn borst draagt. America first?

Hoe patriottistisch wil je zijn?

Hoe kortzichtig ook, in een tijd waarin globalisering zich sneller ontwikkelt dan het vormen van een kabinet of het beschrijven van een nieuw regeringsplan.

Met “trots” laten zien dat je in Nederland bent door een vlag op te hangen in het hart van de politiek? Dan verlies je naar mijn mening toch enig gevoel voor realiteit.

De halve wereldbevolking leeft of in armoede of wordt onderdrukt met geweld en dan net door regimes die APETROTS zijn op hun NATIONALE vlag. Willen we die kant op gaan?

Ik dacht in een land te leven waar nationaliteit niets uitmaakt, waar iedereen welkom is. Een land waar een multiculturele samenleving hoog in het vaandel staat!

De NEDERLANDSE vlag in de tweede kamer, waar staat die vlag dan voor?

Is het een symbool van WIJ nu eerst? WIJ Nederlanders, het VOLK dat hier als eerste was. Alsof je nu de vlag plaatst op de plek waar je als eerste bent? Zoals de Amerikaanse vlag op de maan? Zo van “Dit is van mij! Mij! MIJ!” Zoals het vroeger was met landjepik, snel jouw vlag er op?

Anno 2017 hangt de vlag er toch echt even iets anders bij.

“Ich sehe die Welt in Trümmern liegen…” zong Nena al decennia geleden en nog steeds hebben we er schijnbaar niets van geleerd.

Wereldproblemen lossen we echt niet op met de Nederlandse vlag in de tweede kamer, sterker nog, ik ben er van overtuigd dat dit patriottistisch gedoe als een rode vlag werkt op nog meer verdeeldheid in de wereld.

Wij Nederlands…

Wij Nederlanders toch…

Wij na-apers. “Omdat in de meeste andere landen ook de nationale vlag wappert in het parlement”, moeten wij ook.

Trots zou ik zijn als we net een andere koers zouden durven te varen.

Hang dan alle vlaggen op van de nationaliteiten die hier in Nederland een dubbel paspoort mogen hebben. Laat door al die vlaggen zien dat kleur of afkomst er echt niet toe doet.

Hoe moet je een Europa vorm geven of een mondialisering zich positief laten ontwikkelen als enkel en alleen je eigen kleur er toe doet?