Alsjeblief, zeg nog eens Geodriehoek!

Ze zit naast me, 11 jaar, samen kijken we vanaf de bank naar een man, blond geverfd haar, een volwassen man die een menigte toespreekt en scandeert; “Wat willen jullie?! Minder Marokannen?! Minder Marokannen! Daar gaan wij voor zorgen!”.

Ze kijkt naar mij, ze lijkt zó op haar moeder; de donker bruine, bijna zwarte ogen, haar zwart krullend haar, haar hart van goud, haar trots gevoel dat haar roots Marokaans zijn, het land, het eten, de manier van leven, het land waar ze als klein kind vaker is geweest om haar familie te bezoeken, maar ze is ook trots om Nederlander te zijn, de tolerantie, de open mind, het land waar alles mag en kan, ze spreekt zelfs met de harde “G” en haar Limburgse wiskunde leraar vraagt haar steeds in de klas, “Alsjeblief, zeg nog eens Geodriehoek!”, omdat ze het zo leuk uitspreekt met die duidelijke harde “G”, zij die met normen en waarden is opgegroeid vanuit een islamitische achtergrond, net zoals ik met normen en waarden ben opgegroeid vanuit een katholieke achtergrond, zij die letterlijk geen vlieg kwaad kan doen, zij die de meest sociale meid is die ik ooit ben tegengekomen, zij, zij kijkt me aan en vraagt;
“Dyon, wat hebben wij misdaan?!”.

Toen, maart 2014, was ze elf, nu twee jaartjes ouder, nu weet zij zelf ook dat het woord “Marokkanen” meerdere betekenissen heeft, net als het woord “bom”.

“Jij bent de bom man!” Heeft toch een hele andere betekenis dan de bom die gisteren explodeerde in hartje België. Maar het kiezen van woorden in net deze tijd is zó belangrijk!

En als politicus moet je dat weten!

“Keep calm in times of terror!”

De vrijheid van meningsuiting is een goed recht, maar dat recht geeft geen recht om alles te mogen zeggen en zeker niet als politicus!

Wilders zou net in zijn functie als politicus ook moeten weten welke gevolgen dergelijke uitspraken heeft!
De woorden die hij als politicus kiest, moeten hoe ook weloverwogen zijn en op geen enkele manier een middel zijn voor het aanzetten tot haat voor een bepaalde bevolkingsgroep.
Wilders zou als politicus, en zeker als je een functie als president van een land ambieert, moeten weten dat het niet altijd mogelijk is, om in die functie gewoon blind te roepen wat zijn mening is! Als hij wil roepen wat hij allemaal te zeggen heeft, moet Wilders gewoon burger blijven, maar niet in functie van een land of burgers zijn.

De vrijheid van meningsuiting is een goed recht, maar dat recht geeft geen recht om alles te mogen zeggen, dan heb je als politicus het spel niet begrepen en mag je geen politicus zijn.

Het gaat mij niet om deze man te stoppen, maar mensen te bereiken die nu nog twijfelen om straks weer op hem te gaan stemmen, deze mensen te overtuigen dat Wilders en vooral het gedachtengoed Wilders een groot gevaar is voor net alles waar hij voor pleit; een betere SAMENleving!

Ik wil het zelfs nog sterker maken, een commissie van geleerden mag wat mij betreft toezicht gaan houden op mensen die politiek bedrijven en op het moment dat zij in die functie het boekje te buiten gaan een flinke boete krijgen of zelfs uit hun functie worden gezet. Net als bij de reclame code commissie die toezicht houdt op reclame.
De wereldeconomie en wereldvrede is afhankelijk van politiek! Politiek is toch belangrijker dan reclame of entertainment, daar zijn wel commissies die toezicht houden.

Politiek is in mijn ogen veel belangrijker! Waarom gaan we er dan zo laks mee om?