Masterclass by Rob Wijnands

Vakmanschap is meesterschap.

De nieuwe doeken worden professioneel in elkaar gezet. Ook dat is (een) Kunst!

Rob Wijnands van Victor Art Heerlen geeft mij een masterclass. Rob gebruikt de beste kwaliteit linnen, Claessens linnen Belgium.

“Beste linnen doeken van de wereld”.

Maar ook het aluminium frame is eveneens van het beste materiaal. Rob laat me zien hoe perfect alles in elkaar past en de vorm én de spanning op het doek hoe ook voor langere tijd behouden zal zijn. Zelfs mogelijk om deze doeken in een vochtige ruimte, als een badkamer of keuken te hangen. Andere doeken zullen op termijn krom trekken, deze aluminium frames zeker niet.

Het is een plezier om naar het werk van Rob te kijken. Ambacht is het. Het gemak waarmee hij alles tot in perfectie in elkaar weet te zetten. Alles kan bij hem. Zo heb ik de wens om mijn lijsten 7 cm dik te maken.

Mijn werken zijn meestal zonder lijst. Ik gebruik ook de zijkant als doek. Vandaar dat ik die zijkant altijd dikker wil. In plaats van de standaard 4 cm, wil ik graag 7 cm.

Rob ziet er steeds als een berg tegenop om mijn 7 cm dikke doeken te maken. Zeker die van 2 meter bij soms wel 1 meter 50 of groter. Bij die 7 cm moet hij zo veel kracht zetten, dat na enkel twee doeken in elkaar zetten zijn handen helemaal stuk zijn.

Vandaag samen uitgezocht om dat proces te vergemakkelijken. De rand van het extra hout aan de zijkant om die 7 cm te halen is te scherp en doordat het linnen vrij stroef is van structuur, schuurt het linnen met zeer grote weerstand over dat hout. Rob weet dit nu op te lossen door die rand iets te schuren en rond te maken.

Het gaat nu veel gemakkelijker.

Samen zetten we drie grote doeken in elkaar. Binnenkort worden ze thuis geleverd.

Zin in. Twee doeken voor het nieuwe kunstproject bij restaurant Infini Wahlwiller. En het andere doek. 80 cm breed, 2 meter hoog én 7 cm dik, is een van mijn werken voor mijn eerste solo-expositie komende zomerperiode.

Op dit blog later meer hierover. Wil je die info niet missen abonneer je op dit blog en je ontvangt automatisch een bericht op moment er nieuwe info is.

www.claessenscanvas.com/nl

www.victor.nl Victor Art Heerlen
Masterrclass by Rob Wijnands:​​#infini #dyonscheijenart #art #doeken